Home » D:News » Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță

Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță

Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.07.2024

România se pregătește de un adevărat carusel meteorologic în următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță în prognoza pentru perioada 22 iunie – 4 august o scurtă pauză de la căldura excesivă, urmată de revenirea caniculei.

În Banat, în primele două zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară la câmpie, cu o medie a valorilor termice diurne de 33…34 de grade. Răcirea estimată pentru intervalul 24 – 26 iulie va aduce temperaturi medii zilnice în jurul a 28 de grade.

La finalul lunii iulie vremea va deveni călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime, în medie cuprinse între 33 și 35 de grade, iar la început de august vor fi valori în jurul a 32 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade până în 24 iulie dar și în jurul datei de 30 iulie, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 15…16 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 24 – 26 iulie și după 2 august.

CRIȘANA

În primele două zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în zona de câmpie din sudul regiunii, cu o medie a valorilor termice diurne de 32…33 de grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă în perioada 24 – 26 iulie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 26…27 de grade. La finalul lunii iulie vremea va deveni din nou călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime, în medie cuprinse între 32 și 34 de grade, iar la început de august vor fi valori în jurul a 31 de grade.

Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade până în 24 iulie dar și în jurul datei de 30 iulie, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 15…16 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 24 – 26 iulie, dar va fi în creștere și după 2 august.

TRANSILVANIA

În primele două zile din interval, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 30 de grade, apoi va scădea semnificativ, iar în zilele de 25 și 26 iulie când se va ajunge la valori de 24 de grade.

Va urma un proces de încălzire treptată, astfel că în 29 iulie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, iar pentru finalul lunii iulie și începutul lunii august sunt estimate valori în general de 28…29 de grade. Media zilnică a temperaturilor minime va fi de 16 grade în primele zilei ale intervalului și în jurul a 14 grade în restul intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24, 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

MARAMUREȘ

În primele două zile din interval, media temperaturilor maxime va fi 30…31 de grade, apoi va scădea semnificativ, iar în zilele de 25 și 26 iulie, când se va ajunge la valori de 25 de grade. Va urma un proces de încălzire treptată, astfel că în zilele de 28 și 29 iulie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 31 de grade, iar pentru finalul lunii iulie și începutul lunii august sunt estimate valori în general de 28…30 de grade.

Media zilnică a temperaturilor minime va fi de 16…17 grade în primele zilei ale intervalului și în jurul a 15 grade în restul intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24 și 25 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

MOLDOVA

Media regională a temperaturilor maxime va prezenta variații semnificative în prima săptămână, astfel de la 30…32 de grade în primele zile se va ajunge la 26 de grade în zilele de 25 și 26 iulie, apoi se va reveni la 32 de grade în 28 și 29 iulie. La final de iulie și început de august sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 29 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 16…18 grade, cu cele mai ridicate valori în primele 3 zile ale intervalului și în zilele de 29 și 30 iulie. Vor fi ploi pe arii relativ extinse în 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă pot fi însemnate. Probabilitatea apariției ploilor va fi în creștere și după 2 august.

DOBROGEA

În primele trei zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, local caniculară în zona continentală a regiunii, cu o medie a valorilor termice diurne de 32…34 de grade. În 25 și 26 iulie valorile termice diurne vor marca o scădere, până la o medie pe întreaga regiune de 28 de grade, însă în 28 și 29 iulie se va reveni la o medie de 33…34 de grade.

La finalul lunii iulie și la început de august vor fi valori termice diurne în jurul a 32 de grade, caracterizând în continuare o vreme călduroasă. Minimele termice vor caracteriza în continuare nopți tropicale în mare parte din interval, cu valori medii de 20…22 de grade. Sunt prognozate ploi în perioada 25 – 27 iulie, iar în restul intervalului regimul pluviometric se va menține deficitar.

MUNTENIA

În primele trei zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, local caniculară în zona de câmpie, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 33 de grade. În 25 și 26 iulie valorile termice diurne vor marca o scădere, până la o medie pe întreaga regiune de 27…28 de grade, însă în 28 și 29 iulie se va reveni la o medie de 33…34 de grade. La finalul lunii iulie și la început de august vor fi valori termice diurne în jurul a 32 de grade, caracterizând în continuare o vreme călduroasă.

Minimele termice vor caracteriza în continuare nopți tropicale (în jurul a 20 de grade) în perioada 22 – 24 iulie, apoi media acestora va scădea și va oscila între 16 și 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în prima săptămână, însă ploi pe arii mai extinse sunt prognozate în zilele de 25 și 26 iulie. Sunt posibile ploi, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate în creștere și după 2 august.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor marca o scădere treptată, de la o medie regională de 34 de grade în prima zi din interval, până spre 28 de grade în ziua de vineri (26 iulie), însă în zilele de duminică și luni (28 și 29 iulie) se va reveni la o medie de 33…34 de grade. La finalul lunii iulie și la început de august vor fi valori termice diurne în jurul a 32 de grade, caracterizând în continuare o vreme călduroasă. Minimele termice vor caracteriza în continuare nopți tropicale (medie de 19…20 de grade) în perioada 22 – 24 iulie, apoi media acestora va scădea și va fi cuprinsă între 16 și 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în prima săptămână, însă ploi pe arii mai extinse sunt prognozate în zilele de 24, 25 și 26 iulie. Sunt posibile ploi, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate în creștere și după 2 august.

LA MUNTE

Media regională a temperaturilor maxime va prezenta variații semnificative în prima săptămână, astfel de la 20…22 de grade în primele zile se va ajunge la 16 de grade în zilele de 25 și 26 iulie, apoi se va reveni la 22 de grade în 28 și 29 iulie. La final de iulie și început de august sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 19 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 10 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în primele 3 zile ale intervalului și în zilele de 29 și 30 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24, 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Nu doar uleiul, ci și frunzele de măslin sunt bune pentru sănătate
Nu doar uleiul, ci și frunzele de măslin sunt bune pentru sănătate
Test de cultură generală. Ce este Schengen?
Test de cultură generală. Ce este Schengen?
Astronomii au găsit o megastructură cosmică de 23 de ori mai mare decât Calea Lactee
Astronomii au găsit o megastructură cosmică de 23 de ori mai mare decât Calea Lactee
Tinerii din China își schimbă stilul de viață și economisesc mai mulți bani ca niciodată
Tinerii din China își schimbă stilul de viață și economisesc mai mulți bani ca niciodată
Bogații lumii au devenit și mai bogați în 2024
Bogații lumii au devenit și mai bogați în 2024
A început Forumul Economic Mondial. Cei mai influenţi oameni ai planetei, prezenți la Davos
A început Forumul Economic Mondial. Cei mai influenţi oameni ai planetei, prezenți la Davos
Lenin, revoluţionarul comunist care a MURIT infectat de sifilis de o prostituată franceză. Cum a DISPĂRUT boala din dosarul lui medical
Lenin, revoluţionarul comunist care a MURIT infectat de sifilis de o prostituată franceză. Cum a DISPĂRUT boala din dosarul ...
Lumea este deja în mijlocul celui de-Al Treilea Război Mondial, spune președintele Parlamentului Finlandei
Lumea este deja în mijlocul celui de-Al Treilea Război Mondial, spune președintele Parlamentului Finlandei
Un nou cod de conduită la nivelul UE obligă companiile de tehnologie să ia măsuri împotriva incitării la ură
Un nou cod de conduită la nivelul UE obligă companiile de tehnologie să ia măsuri împotriva incitării la ură
Odată cu întoarcerea la Casa Albă, Donald Trump retrage pentru a doua oară Statele Unite din Acordul de la Paris
Odată cu întoarcerea la Casa Albă, Donald Trump retrage pentru a doua oară Statele Unite din Acordul de la Paris
Joe Biden a grațiat cinci membri din familia sa în ultimele minute de mandat
Joe Biden a grațiat cinci membri din familia sa în ultimele minute de mandat
„Nababul”, cel mai bogat român de la începutul secolului XX. Cum era manevrat de copiii lui?
„Nababul”, cel mai bogat român de la începutul secolului XX. Cum era manevrat de copiii lui?
Este posibil ca viața de pe Venus să ajungă acolo de pe Pământ?
Este posibil ca viața de pe Venus să ajungă acolo de pe Pământ?
Andrei Novac: „Cărțile de poezie sunt ascunse în librării”
Andrei Novac: „Cărțile de poezie sunt ascunse în librării”
Căutăm un Content Writer entuziast. Alătură-te echipei Go4it!
Căutăm un Content Writer entuziast. Alătură-te echipei Go4it!
Ospețele cu care Alexandru Marghiloman își răsfăța musafirii
Ospețele cu care Alexandru Marghiloman își răsfăța musafirii
David Lynch și universul muzical: „Îmi place să îl numesc experimentare”. „Muzica e magie”
David Lynch și universul muzical: „Îmi place să îl numesc experimentare”. „Muzica e magie”
David Lynch a iubit femeile poate la fel de mult ca filmele. A fost căsătorit de patru ori
David Lynch a iubit femeile poate la fel de mult ca filmele. A fost căsătorit de patru ori